Welkom in onze “Berghut”!

Wij zijn een kleine eetgelegenheid in het buitengebied van Doetinchem aan de rand van de bossen van de Slangenburg en serveren specialiteiten uit de Alpenlanden. Hoewel de meeste gerechten hier wel vandaan komen is het niet typisch Oostenrijks of Zwitsers. We hebben ook gerechten uit Italië, Frankrijk en Duitsland.

Typerend voor datgene wat we op de kaart hebben is de eenvoud.  “Alpenspeisen” zijn erg puur, zonder opsmuk en vooral veelal “Hausgemacht”.

Vele gerechtjes stammen uit de tijd dat de hogere bergdorpen in de winter door de sneeuw afgesloten waren van de rest van de bewoonde wereld. Er werd dus gekookt met producten die lang houdbaar zijn. Te denken aan kaas, uien, pasta, gedroogd vlees en aardappels. Zo onstonden de zwitserse “Walliser Teller” ofwel de oostenrijkse “Brettel Jause” (plankje met gedroogd vlees). Tevens niet te vergeten de kaasfondue en de raclette (gesmolten kaas met aardappeltjes in de schil en een augurkje). Ook de pasta is niet weg te denken uit de bergkeuken zoals de Alplermagronen (elleboogjes met kaas en aardappel) evenals de aardappelgerechten, de Rösti en de Tiroler grötsel. De maaltijden geven ook de nodige energie voor de “Bergsteiger” die nog op pad moeten.

Traditioneel

Ons streven is om vrij traditioneel te zijn, dus bij ons geen bitterballen of frikadellen. Ook qua drankjes proberen we trouw te zijn aan de Alpengebruiken. Wij serveren dus Ayinger bier (pils en Weizen) van een kleine – één van de weinige – privé brouwerijen uit Zuid-Duitsland en ook de fruit “Schnappse” zoals Williamine, kirsch, Framboise, Pflümli en Obstler.

Natuurlijk ook de “Heisse Choco mit Rahm en Glühwein. Als frisdrank is er äpfselsaft-schörle, Almdudler, Ski-wasser, Holunderblutensirup (vlierbloesemsiroop) en de Johannesbeersaft.

Uitstraling

Als uitstraling hebben we geprobeerd een sfeer te creëren waar men zich ook werkelijk even in een Berghut waant. Even weg uit de alledaagse sfeer, een moment het gevoel van vakantie in een ander land. Hout en schapenvachtjes, skietjes aan de wand, Alpenkiekjes, een brandend vuurtje en zelfs het personeel in stijl.

De nieuwsgierigheid gewekt of lokt de herkenbaarheid?  Kom, kijk, proef en ervaar.

restaurant

restaurant

restaurant